Madárfészek és nemzetközi piac

madar-01Kiskunlacháza - Fiatal tehetségeket támogat a nemzetközi piacot bombázó Chemokomplex! A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő cég azoknak a fiatal bokszolóknak nyújt segítséget, akik a többszörös világbajnok ökölvívónk, Erdei Zsolt szakmai vezetésével ütik a bőrt a Madárfészek ökölvívó-akadémián.


A Chemokomplex Kft. a Globimpex csoport legújabb, alig egy hónapos tagja. A néhány héttel ezelőtt felavatott háztartás vegyipari üzemben készült termékeik iránt nagy az érdeklődés mind a hazai, mind pedig a nemzetközi porondon, a magyar CBA és Coop kereskedelmi hálózattal már alá is írták az együttműködési szerződést. A főként virágföldek, valamint a mezőgazdaságban, kertészetben használt tápoldatok, festékek, és autósfolyadékok gyártásával foglalkozó magyar cég terjeszkedését azonban nem állítja meg az országhatár, hiszen már több afrikai országgal folynak tárgyalások. A Chemokomplex többek között Ghánával, és Ugandával építi a kapcsolatait a helyi Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok (HTCC) segítségével. E mellett a cég vezetősége az egyik legfontosabb projektjének tartja az olyan multinacionális hálózatokkal való együttműködések kiépítését, mint a brit Tesco, vagy a német Penny és Kaufland nemzetközi áruházláncok, hogy a kizárólag magyar alapanyagokból készült termékeit minél szélesebb körben megismerhessék a világpiacon.

Afrikába vinnék a magyar földet

Budapest, 2014. május 23., péntek (OTS) - Új taggal bővült a Globimpex csoport. A magyar termékek világpiaci megjelenését zászlajára tűző magyar magánszemélyek tulajdonában levő cégcsoport legújabb tagja a kiskunlacházi Chemokomplex. A cég az egykori Eurogarden gyártóbázisát vette át és azt fejleszti tovább.

Nyerges Ambrus - Interjú Banglades főkonzuljával

unnameddfhrgdhndtghdghhdfgdEgykori brit gyarmat, a világ egyik legszegényebb országa, az IT-fejlesztés "Mekkája"- ez Banglades, a 150 milliós ázsiai ország, ahova Nyerges Ambrus tiszteletbeli főkonzul kalauzolja el az olvasót.